Furtuna solara din 2012 ar putea genera caderi de curent la Olimpiada


O foarte probabila furtuna solara prezisa pentru 2012, ce va coincide cu Jocurile Olimpice din Londra, ar putea intrerupe toate sistemele de comunicatie de pe Pamant, inclusiv transmisiunea in direct a mega-evenimentului sportiv, avertizeaza cercetatorii.

„Activitatea solara are o mare influenta asupra planetei noastre. Vremea din spatiu poate afecta intreaga populatie terestra. Jocurile Olimpice ar putea fi intrerupte in timpul urmatorului maximum solar, ce ar putea afecta transmisiunile efectuate de sateliti”, declara prof. Richard Harrison, lider in fizica spatiala al Laboratorului Rutherford Appleton, din Oxfordshire.

Avertismentul vine ca urmare a detectarii, de catre oamenii de stiinta, a unui nou ciclu de pete pe suprafata Soarelui, ce ar putea conduce la manifestarea unei furtuni solare. „Soarele se trezeste. Primele regiuni semnificative ale noului ciclu de activitate solara se formeaza. In ultimele doua saptamani, am asistat la primele flacari majore”, a adaugat cercetatorul.

Specialistii avertizeaza ca, in apogeul acestui ciclu, flacarile erupte de pe suprafata Soarelui pot lansa miliarde de tone de materie incarcata electric catre Pamant, ceea ce ar putea cauza un colaps al comunicatiilor. Ei prezic ca ciclul isi va atinge punctul maxim odata cu momentul programarii Olimpiadelor si se tem ca furtuna solara ar putea bloca satelitii de comunicatii si link-urile de Internet care vor asigura transmisiunea live a probelor sportive.

Petele solare reprezinta manifestarea fizica a fluctuatiilor naturale de activitate magnetica ale Soarelul, ce opereaza in cicluri, consumate o data la aproximativ 11 ani.

Sursa: Phenomenica si descopera.ro

Anunțuri

3 responses to “Furtuna solara din 2012 ar putea genera caderi de curent la Olimpiada

 • BlogWidget

  BlogWidget – ALEGE CEVA COOL PENTRU BLOGUL TAU !
  Am implinit un an de activitate. Te asteptam la noi pentru a-ti oferi un widget, banner, plugin-wp, sau doar o idee pentru a adauga un plus de look si functionalitate blogului tau.
  Sau un posibil parteneriat reciproc avantajos, Sustine BlogWidget, detalii si bannere la alegere la pagina de contact.

 • Gabi

  Din ce am citit eu, am inteles ca furtunile astea solare ar avea loc la intervale regulate de nu mai stiu cat, 7 sau 11-12 ani, ceva de genul asta.

 • Florin

  cum , de la sfarsitul lumii s-a ajuns la caderi de curent ? Sunt dezamagit..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: