A inceput racirea globala?


Vremea rece care a lovit emisfera nordica este doar inceputul unei tendinte de racire a globului care va dura intre 20 si 30 de ani.

Unii dintre cei mai importanti cercetatori din domeniul climatic pun la indoiala acum teoriile clasice ale incalzirii globale conform carora Polul Nord nu va mai avea gheata in timpul verii peste cativa ani.

Ei isi sustin afirmatiile cu analizele facute asupra ciclurilor naturale ale temperaturii apei din Pacific si Atlantic, informeaza Daily Mail.

Potrivit datelor furnizate de un institut meteorologic american, calota glaciara de la Polul Nord s-a marit cu 26% din 2007, iar acest lucru nu este contrazis nici macar de cei mai inversunati activisti ai teoriei incalzirii globale.

Cel mai important cercetator care sustine acum ca Pamantul se raceste este chiar profesorul Mojib Latif de la ONU, care sustinea ideea incalzirii globale inca de acum 22 de ani.

El le-a spus jurnalistilor britanici ca tendinta de incalzire dintre 1980 si 2000 a fost cauzata de ciclurile de incalzire si racire a apei oceanelor in proportie de 50%. Pentru ca ciclul de incalzire a oceanelor s-a terminat, urmeaza o perioada de cel putin 20 de ani in care verile vor fi mai reci.
Sursa: ziare.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: