Razboi intre Apple si Google!


Apple a avut întotdeauna darul viziunii. De multe ori, un produs lansat de Apple a ajuns atât de notoriu încât fie a dus la deschiderea unui nou segment de piaţă, fie a fost eventual copiat de alţi producători, fie ambele. Sigur, Apple are şi multe defecte dar asta nu înseamnă cu trebuie să-i negăm meritele.

2010 începe în forţă, cel puţin la nivelul zvonurilor, pentru iubitorii gadgeturilor. Şi nu mă refer la Nexus One , telefonul pe care cei de la Google urmează să-l lanseze mâine. În contextul actual, un telefon este deja banal. Mă refer la iminenta lansare a două Internet Tablet-uri : unul vine din partea celor de la Apple, altul va purta marca Google.

De unde până unde tablete?

Tableta de Internet este un dispozitiv atipic şi nu reprezintă un concept nou. Până acum însă, tabletele care au apărut nu au reuşit să rupă gura târgului. Erau, în mare parte, nişte cărămizi incomode, care se încălzeau foarte tare şi ofereau o autonomie redusă. În plus, costau cât un laptop cu dotări decente.

Între timp, lucrurile s-au schimbat. Noile tehnologii permit crearea unor tablete mult mai spectaculoase, subţiri şi cu touchscreen. Dacă adaugi şi ingredientul minune, conexiunea la Internet, rezultă un gadget de toată frumuseţea care va aprinde imaginaţia acelora dintre noi care nu concep o zi fără net.

Deşi nu există imagini oficiale cu niciuna dintre cele două tablete, nu este deloc greu de intuit cum vor arăta. Vor măsura cel mai probabil între 7 şi 10 inch şi vor avea un touchscreen care va acoperii cea mai mare parte a dispozitivului. Diferenţa dintre cele două va fi făcută în primul rând la nivel de software.

Tableta Apple

Ca mai mereu, cei de la Apple au fost şi de această dată secretoşi şi nu au făcut publice informaţii despre tabletă. În schimb, în jurul acesteia mişună zeci sau chiar sute de zvonuri din diverse surse, unele care se contrazic flagrant.

Apple Tablet

Conform bursei zvonurilor, despre tableta celor de la Apple se cunosc următoarele informaţii:

se va numi Slate, iSlate sau Magic Slate
se află în lucru de 4 sau 6 ani
va fi anunţată spre sfârşitul lunii ianuarie
va costa sub 1.000 de dolari, 900 sau 800 sunt cele mai vehiculate preţuri
dacă va avea ecranu OLED preţul va ajunge în jurul a 1.500 de dolari
cea mai vehiculată dimensiune este de 10 inch
ar putea avea la bază acelaşi sistem de operare ca iPhone
va fi prezantată oficial de Steve Jobs în persoană

Google Tablet

În cealaltă tabără cuvântul de ordine este „servicii”. Cum ne-a obişnuit şi până acum, Google nu are de gând să intre în industria software. Cel mai probabil tableta celor de la Google va avea la bază sistemul Chrome OS, iar aplicaţiile software vor fi de fapt site-uri şi servicii online.

Google pare să-şi păzească şi mai bine secretele. Dacă în cazul tabletei Apple avem zvonuri din belşug, legat de tableta Google nici măcar zvonurile nu sunt prea multe. Nu se ştie ce dimensiuni sau dotări tehnice va avea. Se ştie însă că dispozitivul propriu-zis este în lucru de un an şi jumătate şi că responsabili sunt cei de la HTC, care în ultima vreme par să se înţeleagă mai bine cu Google decât cu Microsoft.

Google Tablet

Pentru cei de la Google se anunţă oricum un an aglomerat, cel puţin pe partea de gadgeturi şi dispozitive portabile în general. Au în lucru un telefon, o tabletă de Internet şi un sistem de operare pentru netbook-uri – Chrome OS. Primul se pare că va fi telefonul. Acesta urmează să fie anunţat chiar în cursul zilelor următoare. Va fi urmat, spre sfârşitul lunii, de tableta, pentru ca spre sfârşitul anului să apară şi primele netbook-uri cu Chrome OS.

Google versus Apple

Multă vreme, între Google şi Apple a existat o prietenie tacită. O prietenie confirmată şi garantată de prezenţa lui Eric Schmidt în consiliul director Apple. În ultima vreme, din prieteni, Google şi Apple au devenit rivali. Ca urmare, Eric Schmidt a fost scos din consiliul director Apple.

Lansarea celor două tablete nu va face decât să crească rivalitatea dintre cele două companii. În loc de un două războaie, Apple – Microsoft şi Google – Microsoft, acum avem un singur război în trei: Apple, Google, Microsoft. Apropos, oare nu va scoate şi Microsoft, cu întărzierea-i caracteristică, un Internet tablet care să aibă la bază, evident, Windows Mobile?

Sursa: Gizmodo Gizmodo, go4it.ro

Anunțuri

3 responses to “Razboi intre Apple si Google!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: