O portocala . . .


Fiecare zi e altfel. Intr-una zambim si suntem fericiti pur si simplu, intr-alta nu ne pasa de nimeni si de nimic, altadata ne enervam numai asa, ca nu avem ce face. Si totusi, daca zambim e din cauza noastra, pentru ca noi suntem buni si vrem sa-i binedispunem si pe altii, sau pentru ca o persoana draga ne e alaturi (si e corect), daca suntem rai si ne enerveaza ceva, e din cauza altora, ceilalti sunt de vina pentru ca ei ne supara..noi nu am facut nimic (ceea ce nu e tocmai asa).
Asta ma face sa ma gandesc intotdeauna la o portocala, adica la un citat despre portocala. „Nu tensiunile din afara creeaza un comportament negativ. Gandeste-te ca esti o portocala. Cand o portocala este stoarsa intrega presiune vine din exterior, nu? Si ce se intampla? Curge sucul, nu-i asa?
Dar de fiecare data cand apare o asemenea presiune tot ceea ce iese la iveala este doar ceea ce se afla in portocala” (Waine Dyer).
Adevarat, nu-i asa? Chiar daca ceva te supara, poti sa alegi cum sa reactionezi. Intotdeauna in situatiile limita iese la iveala exact ceea ce suntem, ce avem inauntru, esenta noastra. Suntem ca si portocala… indiferent de ce presiune vine din exterior, o situatie placuta sau nu, din noi va iesi doar ce este inauntru. Asa ca nu ceilalti sunt de vina ca eu ma enervez si fac urat, asta e ceea ce sunt eu, ceea ce am.
Sa luam atitudine si sa ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce suntem! Si.. data viitoare cand ne enervam din cauza „altcuiva” sa ne aducem aminte de portocala..

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: