Ai probleme de matematica? Acum le poti rezolva online!


Cele mai importante probleme nerezolvate din matematica sunt acum pe net, reunite pe site-ul “Aim Problem Lists”, la dispozitia oricui doreste sa incerce a le da “de cap”.

„Aim Problem Lists” este un nou instrument online, realizat de American Institute of Mathematics (Aim) cu scopul de a furniza unui public cat mai larg sansa de a intra in istoria matematicii. A fost lansat cu ocazia „RH Day”, a 150-a aniversare a Ipotezei lui Riemann, una dintre cele sapte probleme matematice ale mileniului, pentru a carei rezolvare Clay Mathematics Institute a pus la bataie un premiu de un milion de dolari.

„Probleme vechi au nevoie de idei noi, iar Aim Problem Lists deschide lumea matematicii unui public foarte larg”, a comentat directorul Aim, Brian Conrey. Dupa cum a precizat, de multe ori trebuie sa treaca zeci sau sute de ani inainte ca o problema matematica sa-si gaseasca rezolvarea, si adeseori ideea poate veni dintr-un domeniu de cercetare complet diferit.

Pe site, fiecare problema este numerotata si dispune de o adresa web permanenta, arhivata de network-ul de la Harvard IQSS DataAverse.

Sursa: Galileo

Anunțuri

2 responses to “Ai probleme de matematica? Acum le poti rezolva online!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: