India trece pe energia solara!


Dupa mai multe luni de speculatie pe marginea programului indian de producere a energiei regenerabile, guvernul de la Delhi a anuntat o prima faza a investitiilor, in valoare de 922 de milioane de dolari.

Aceasta este doar prima din cele trei etape ale strategiei, costul final fiind estimat la 20 de miliarde de dolari, informeaza New York Times.

India si-a propus sa creasca productia de energie electrica obtinuta din energia solara la 20 de gigawati pana in anul 2022. Anuntul vine cu trei saptamani inaintea intalnirii de la Copenhaga, unde liderii lumii vor incerca sa ajunga la un acord pentru reducerea emisiilor poluante.

Planurile Indiei sunt considerate ambitioase, dar au fost primite cu scepticism deoarece tari dezvoltate, precum Statele Unite, nu produc decat 9 gigawati de energie solara.

India a intampinat greutati si in programul de marire a capacitatii de energie conventionala. Potrivit estimarilor, planul pe cinci ani care se va incheia in 2012 va fi terminat in proportie de 80%.

O alta problema pe care oficialii indieni trebuie sa o rezolve este scaderea pretului energiei solare pentru a o face mai atractiva decat carbunele, care este in continuare principalul combustibil pentru centralele din toata tara.

S: ziare.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: