Cimpoiul scotian!


Cand ma gandesc la cimpoaie imi vine in minte imediat: Scotia. Se pare ca, totusi, cimpoiul nu a fost inventat de scotieni, el fiind gasit in cultura multor popoare din Asia, Africa si Europa. Dar, scotienii sunt cei care au dezvoltat si diversificat muzica cantata la cimpoi, fie ca vorbim de cantece pentru marsuri militare, muzica ritmata de dans sau piobaireachd – muzica simfonica la cimpoaie.

Cantece celebre cantate la cimpoi sunt Scotland the Brave, unul din cele doua imnuri neoficiale ale Scotiei si Black Bear.

Sincer ador cimpoiul. Ador Scotia!

Reclame

3 responses to “Cimpoiul scotian!

  • Dl. Director

    Dude, cimpoiul a fost un instument folosit de celti, celtii fiind un popor migrator ce s-au oprit pe coasta de est a oceanului Atlantic in Marea Britanie mai exact in nord unde este Scotia iar o parte din ei in Franta.
    Din cauza faptului ca celtii au trecut pe teritoriile actualei noastre tari avem si noi instumentul asta in folclor si tot de aia sunt popoare ce canta la cimpoi desi nu sunt scotieni. Intr-adevar popoarele ce folosesc mult cimpoiul sunt scotienii si irlandezii cu a lor UILLEANN PIPE 🙂

  • WhitePearl-BlackOcean

    Chiar zilele astea am facut un proiect la engleza despre regiunile Marii Britanii, iar grupa noastra a facut Irlanda(desi eu vroiam Scotia). :))) Anyway… Scotland is great!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: