Prima Olimpiada pentru robotii umanoizi


Robotii umanoizi vor avea propriile Jocuri Olimpice de anul viitor, China dorind sa organizeze prima editie in orasul Harbin. Accesul in competitie este permis numai robotilor cu doua picioare, rotile fiind interzise.

Olimpiada robotilor va fi o competitie sportiva internationala cu 16 probe la care vor participa numai umanoizii, informeaza BBC.

honda-asimo1Probele vor consta si in sporturi obisnuite pentru oameni, cum ar fi atletismul, dar si in activitati pentru care robotii umanoizi au fost initial creati, cum ar fi curatenia.

Organizatorii se asteapta ca mai mult de 100 de universitati din lume sa isi trimita reprezentanti la olimpiada din China.

Orasul Harbin a fost ales pentru a gazdui prima editie datorita Institutului de Tehnologie de aici, celebru pentru echipa de fotbal formata din roboti umanoizi. Un profesor de la Institut a afirmat ca scopul competitiei este de fapt incurajarea descoperirilor noi in domeniu.

In aprilie 2010 va avea loc si RoboGames, organizat in California, unde robotii se vor intrece tot in competitii sportive.

Sursa – Ziare.com

Anunțuri

One response to “Prima Olimpiada pentru robotii umanoizi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: