Pedeapsa cu moartea ar putea fi reintrodusa in Rusia. Ce parere ai?


s2.ziare.comCurtea Suprema de Justitie a Rusiei a cerut Curtii Constitutionale sa se pronunte cu privire la posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea de la 1 ianuarie 2010.

Moratoriul asupra pedepsei capitale din 1999 ar putea fi suspendat odata cu introducerea curtii cu juri pe intreg teritoriul Federatiei Ruse la 1 ianuarie 2010, Cecenia fiind ultima regiune in care acestea nu functioneaza, potrivit blogului The Lincoln Lawyer.

Moratoriul din 1999 al Curtii Constitutionale din Rusia prevedea eliminarea pedepsei capitale pana in momentul in care astfel de cazuri vor putea fi judecate in curti cu jurati in toata Federatia Rusa.

Totusi, unul dintre judecatorii de la Curtea Suprema, Vladimir Davydov, a afirmat ca reintroducerea pedepsei cu moartea in Rusia contravine legislatiei internationale.

Judecatorul se refera la un protocol din Conventia pentru apararea drepturilor omului pe care Rusia l-a semnat in 1993 si care interzice pedeapsa cu moartea.

Ziare.com

Reclame

4 responses to “Pedeapsa cu moartea ar putea fi reintrodusa in Rusia. Ce parere ai?

 • Florin

  Cred ca ar trebui reintrodusa si la noi, nu numai in Rusia.. Da Romania e mai ”democrata” decat si multe state americane.. noi nu facem asa ceva.. e contra legii firii.. E anormal sa spanzuri pe unu care a violat si maciularit o copila.. Adica nu e drept PT CRIMINAL… Nu e voie de la ”Doamne-Doamne”.

 • Iosif

  ma eu cred ca orice om are dreptu la viata si are dreptu la o noua sansa!

 • Florin

  Adica pt exemplu dat de mine mai sus , tu ii dai lu ala o noua sansa ? Da cum ramane dreptul la viata al fetei aleia ? Ei cine ii mai da sansa la o noua viata ?

  • green

   Dumnezeu ofera sansa oricui!Tu de ce nu ai oferi?? – orice om ii dator cu o moarte…mai devreme sau mai tarziu! – cazul fetei e dramatic, dar aia nu inseamna ca tre sa devin si eu un criminal pentru a ma razbuna si a „savura” executia infractorului! Eu as da sansa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: