Daca vom vrea sa salvam planeta va trebui sa renuntam la carne


raw-meat-1Oamenii vor trebui sa inceapa sa se gandeasca sa devina vegetarieni daca vor ca planeta sa invinga in lupta cu incalzirea globala.

Cel putin asta sustine Lord Stern of Brentford, o autoritate in domeniu: „Carnea reprezinta folosirea in exces a apei si genereaza o multime de gaze de sera. O dieta vegetariana e mult mai buna”, a spus Lord Stern, potrivit Times Online.

Emisiile directe de metan de la vaci si porci reprezinta o parte semnificativa din emisiile de gaze de sera. Ca si gaz ce contribuie la incalzirea globala, metanul este de 23 de ori mai puternic decat dioxidul de carbon.

Lord Stern, autorul unui important studiu realizat in 2006 al carui scop era stabilirea costurilor necesare pentru combaterea incalzirii globale, spune ca modul de viata al oamenilor se va schimba intr-atat incat consumul de carne va deveni inacceptabil.

„Cred ca este important ca oamenii sa se gandeasca la ceea ce fac in general si asta include si mancatul. Am 61 de ani si atitudinile oamenilor fata de baut si condus s-au schimbat radical de pe vremea cand eram student. Oamenii isi schimba notiunea de ce este responsabil sa faci si ce nu si vor ajunge sa intrebe tot mai mult cat carbon contine mancarea lor”, spune cercetatorul.

Lord Stern, fost economist-sef la Banca Mondiala, a avertizat ca Marea Britanie va trebui sa contribuie pana in 2015 cu aproximativ 3 miliarde de lire pe an pentru a ajuta tarile sarace afectate de incalzirea globala.

El i-a transmis si presedintelui american Barack Obama ca va trebui sa se prezinte personal Conferinta pe tema incalzirii globale din decembrie de la Copenhaga, pentru ca un acord bun sa poata fi incheiat.

Pana una alta Lord Stern, care recunoaste ca nici el nu este vegetarian suta la suta, a reusit sa starneasca furia industriei carnii pentru teoria sa.

Ziare.com

Reclame

One response to “Daca vom vrea sa salvam planeta va trebui sa renuntam la carne

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: