Premiera in Romania: Bufnita albastra garanteaza cumparaturile online


s1.ziare.comPentru prima data in Romania, tranzactiile online pot fi mai sigure. Garantia Escrow – care are drept sigla o bufnita albastra – este un mecanism optional de protectie a tranzactiilor, creat atat pentru cei care cumpara cat si pentru cei care vand.

Pentru moment, sistemul este aplicat pe site-ul okazii.ro, cel mai mare site de comert electronic din Romania. Concret, cumparatorii isi primesc banii inapoi daca produsul livrat nu corespunde cu cel ales pe site, iar vanzatorii incaseaza banii direct in contul bancar, fara intarzieri si formalitati complicate.

De asemenea, prin sistemul Escrow, cumparatorii platesc mai putin pentru transportul produsului, comparativ cu celelalte variante din piata: livrarea ramburs prin curierat rapid sau servicii postale. Una dintre putinele conditii ale folosirii garantiei Escrow este ca pretul produsului sa depaseasca 100 de lei.

„Estimam ca acest serviciu inedit pentru comertul electronic din Romania va aduce o si mai mare crestere a numarului de produse de pe http://www.okazii.ro: de la cele 180.000 de articole prezente pe site in decembrie 2008, suntem la 450.000 acum si estimam ca vom depasi 500.000 de produse pana la sfarsitul acestui an”, a declarat Cristian Darie, directorul de proiect al Okazii.ro, intr-un comunicat de presa.

Pentru Garantia Escrow, cumparatorul plateste 3% din suma tranzactiei: 2.99% reprezinta costurile bancare de procesare a tranzactiei, iar restul de 0.01% reprezinta o parte din costurile tehnice ale site-ului Okazii.ro.

Sursa: Ziare.com

Anunțuri

One response to “Premiera in Romania: Bufnita albastra garanteaza cumparaturile online

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: