Un judecător a refuzat să oficieze o căsătorie între miri de rase diferite


coverApărătorii drepturilor omului din Statele Unite sunt revoltaţi după ce un judecător de pace din Louisiana a refuzat să oficieze o căsătorie civilă, pe motiv că mirii erau din rase diferite. Cei doi au reuşit până la urmă să se căsătorească, dar nu înţeleg cum mai este posibil aşa ceva în zilele noastre, când însuşi preşedintele american este metis.

Beth Humphrey şi Terence McKay sunt doi tineri ca toţi ceilalţi, chiar dacă ea este albă iar el, negru. Acest detaliu nu le-a pus probleme până când Beth a ajuns la biroul judecătorului de pace Keith Bardwell, care îndeplineşte şi funcţia de ofiţer al stării civile. Bardwell i-a explicat, politicos, că nu oficiază niciodată căsătorii interrasiale, ceea ce i-a lăsat pe cei doi tineri în stare de şoc.

„Primul lucru care mi-a venit în minte a fost Vorbeşti serios? Iar ea mi-a spus Da, vorbesc serios, judecătorul mi-a spus că nu ne va căsători pentru că suntem o pereche interrasială. Am rămas fără grai”, povesteste mirele

Judecătorul, care n-a dorit să stea de vorbă cu presa, spune că nu este rasist, dar, din experienţa sa, copiii născuţi în familii mixte au numai de suferit.

Ştirea a făcut ocolul Americii iar reacţiile indignate n-au întârziat. Un militant pentru drepturile civile a declarat, ironic, că judecătorul se teme, probabil, că un copil al familiei McKay ar putea ajunge preşedinte, pe urmele lui Barack Obama.

Beth şi Terence au găsit imediat un alt judecător, o femeie albă, care le-a îndeplinit dorinţa. Dacă n-ar fi ziariştii, ei ar fi şi uitat incidentul. În schimb, judecătorul cu tendinţe rasiste şi-ar putea pierde licenţa, în urma anchetei deschise de autorităţi.

Sursa: Majesty.ro

Anunțuri

One response to “Un judecător a refuzat să oficieze o căsătorie între miri de rase diferite

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: