Prima salină artificială din capitala Banatului


PRIMA SALINA VENTILATA ARTIFICIALCamere desprinse din poveşti, învăluite în sare adusă de la Ocna Dej, recreează în inima Timişoarei, atmosfera unei cabane nordice, în care bănăţenii se pot relaxa, dar şi trata de boli precum astmul, bronşita sau alergiile.
Prima salină artificială din Timişoara aduce, în premieră naţională, o tehnică inventată în Rusia şi extrem de populară în Finlanda.Un generator de aerosol salin transformă sarea de puritate mare, în particule mici, care ajung în tractul respirator inferior, şi nu doar în cel superior, aşa cum se întâmplă în salinele deja existente în România.
Pentru construcţia primei saline artificiale din Timişoara a fost nevoie de şase tone de sare, care acoperă podeaua şi pereţii celor două camere în care bănăţenii se pot trata, la câteva minute distanţă de casă sau de locul de muncă. În „casa de sare” există şi un şemineu, care adăposteşte câteva pietre din sare aduse chiar din Himalaya. Mobila de lemn şi muzica în surdină îi ajută pe timişoreni să scape de stres sau oboseală şi să fie mai rezistenţi în faţa bolilor care îi pândesc în preajma anotimpului rece.
O şedinţă de 45 de minute la salina artificială din zona Cetăţii costă 20 de lei, iar pensionarii şi copiii vor avea parte de oferte speciale.

Sursa: Adevarul.ro

Reclame

One response to “Prima salină artificială din capitala Banatului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: