Sportul, mai bun decat o operatie pe cord


s2.ziare.comDaca medicul ti-ar spune ca, in loc sa ai o operatie pentru deschiderea unei artere blocate, ar fi mai bine sa alergi sau sa mergi pe bicicleta 30 de minute pe zi, l-ai crede?

Potrivit datelor prezentate la Congresul European de Cardiologie de anul acesta, sportul poate fi mai eficient decat o operatie pe cord deschis. In plus, este mai distractiv si costa mai putin, informeaza That’s Fit.

Desi pare greu de crezut, concluzia prezentata la Congres a fost ca exercitiile moderate, efectuate in fiecare zi, scad tensiunea si pulsul, astfel incat nu este nevoie de operatii pentru deblocarea arterelor.

„Exercitiile moderate cum ar fi mersul pe bicicleta sau mersul in ritm alert 30 de minute pe zi, cinci zile pe saptamana fac inima sa fie sanatoasa, si nu ai nevoie de operatie”, spune doctorul Christopher Cannon, profesor asociat de medicina la Harvard.

Riscul de a avea boli de inima creste pe masura ce imbatranim, iar la femeile aflate la menopauza riscul este mult mai mare. Se pare ca estrogenul protejeaza inima, iar atunci cand nivelul de estrogen scade, femeile devin mai vulnerabile.

De cele mai multe ori, pentru arterele blocate se recomanda operatia, in functie de gravitatea problemei. Insa medicii spun ca, pentru 85% din pacienti, solutia optima ar fi sportul.

Cu toate acestea, specialistii recomanda sa nu punem diagnosticul dupa ureche si sa mergem la doctor.

Sursa: Ziare.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: