Războiul din Afganistan. Copii de şapte ani, pregătiţi să tragă cu arme de foc


i1_an_1bRăzboiul din Afganistan fură inocenţa copiilor. Într-un reportaj al televiziunii americane CBS sunt prezentaţi băieţi de numai şapte ani care sunt învăţaţi să tragă cu arme de foc. Unii au vârste atât de fragede încât nu pot suporta singuri reculul unei puşti automate.

Teroriştii cu experienţă ai Al Qaida recrutează copii toate vârstele. Părinţii permit micuţilor să participe la antrenamentele talibanilor contra unor sume nesemnificative de bani sau pentru mâncare. Este şi cazul lui Abdulah, un copil care a fost pus de talibani să trimită un coş cu fructe unui comandant local care colabora cu trupele americane. Copilul nu ştia însă că transporta de fapt, o bombă.

Comandantul nu a fost însă rănit pentru că bomba a explodat prea devreme, dar l-a rănit grav pe copil şi pe cei opt prieteni ai săi. Acesta şi-a pierdut un picior. „Sunt furios pentru că noi nu avem nici o vină”, spune copilul. Medicii au fost nevoiţi să amputeze picioarele a doi dintre copii, iar unul dintre ei a râmas orb.

Copii se lasă ademeniţi în astfel de antrenamente pentru că li se promite o viaţă mai bună sau că vor ava parte de educaţie. Totul plătit de Al Qaida. Mulţi dintre ei însă, nu ajung să se bucure de aceste lucruri niciodată.

Sursa: majesty.ro

Anunțuri

3 responses to “Războiul din Afganistan. Copii de şapte ani, pregătiţi să tragă cu arme de foc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: