Geniile si „nebunii” au niste gene in comun


Albert-Punk-Rock-Blues-Einstein-16537Se stia ca exista o linie foarte fina intre genii si nebuni, insa cercetatorii au descoperit ca persoanele creative au o gena in comun cu cele atinse de psihoza sau depresie.

Descoperirea ar putea explica de ce un geniu precum Van Gogh a avut un comportament atat de distructiv fata de propria persoana, relateaza The Telegraph.

Gena comuna se numeste neuregulin 1 si joaca un rol in dezvoltarea mentala, dar o varianta a ei este asociata cu bolile mentale, precum schizofrenia sau tulburarile bipolare.

Concluziile au fost trase in urma unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Semmelweis, din Ungaria, care au recrutat un grup de persoane considerate extrem de creative si realizate.

Dupa ce li s-au luat mostre ADN si li s-a pus la incercare originalitatea, s-a observat ca in cazul lor aceasta gena era prezenta.

Neuregulin 1, care este intalnit si in cazul persoanelor cu boli mentale, are cu siguranta o legatura cu creativitatea, intalnindu-se si in cazul geniilor.

de pe ziare.com

Anunțuri

One response to “Geniile si „nebunii” au niste gene in comun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: