Isus din Siberia anunţă Apocalipsa


ALeqM5g0W3yTGtD7diCDYjZL85ocmiV4uQUn fost poliţist rus se crede Mesia şi spune că sfârşitul lumii se apropie. Numai zona în care locuieşte el va scăpa.

De douăzeci de ani, Vissarion Dascălul – pe numele său adevărat Serghei Torop – a proclamat Ţara Sfântă în satul Petropavlovka, din regiunea siberiană Krasnoiarsk, şi spune că sfârşitul lumii se apropie, iar el face toate eforturile să salveze ce poate. În 1989, Torop era un simplu miliţian care dirija circulaţia. În prezent, are peste 4.000 de adepţi fideli, care duc un trai auster şi care îl ascultă orbeşte, scrie cotidianul elveţian „20 Minutes”, în ediţia sa electronică.

Fără alcool, tutun şi carne
„Există dragoste pe Pământ! Nu simţiţi şi voi asta?”, striga Vissarion mulţimii adunate, luna trecută, la Petropavlovka, ca să aniverseze primul jurământ depus de el aici, ca în fiecare an. Mâinile fidelilor se întind spre el. Cu barba neagră şi părul lung, purtând o tunică albă ca şi adepţii săi, noul Mesia se plimbă prin mulţime răspunzând cu un zâmbet cald celor care îl adulează.

Fanaticii care au răspuns chemării sale la salvarea lumii au renunţat la alcool, tutun şi carne. Ei se văd ca viitori pasageri ai unei noi Arce, convinşi fiind că sfârşitul umanităţii se apropie cu paşi repezi.

În 1989, agentul de circulaţie Serghei Torop a avut o revelaţie: „Atunci am simţit cum violenţa mă părăseşte definitiv, ţâşnind din mine. A fost momentul în care am descoperit că sunt Iisus Hristos”. Spre deosebire de adepţii săi, noul Mesia este mai pesimist în ceea ce priveşte salvarea planetei. „Omenirea se apropie de autodistrugere! Va fi ceva tragic şi dureros, dar inevitabil”, prevesteşte Vissarion.

Clima va deveni mai blândă
Convingerile sale sunt preluate de adepţi fără să fie puse la îndoială. El îi linişteşte totuşi, spunându-le că Petropavlovka, noul centru al Pământului, va supravieţui dezastrului, singura schim bare fiind a climei, care va deveni mai blândă. Biserica Ultimului Testament, instituită de Vissarion, este un amestec de religii monoteiste şi budism. Adepţii săi sunt veniţi din toate colţurile lumii: din Belarus, Italia, Germania, Cuba, Bulgaria. „În Europa există de toate: cocteiluri, concerte, oameni interesanţi. Era frumos acolo, dar nu de astea avea nevoie sufletul meu”, explică o lituaniană de 43 de ani, fostă salariată la birourile UE de la Bruxelles.

Senzaţia unei noi umanităţi este creată şi de noul calendar al lui Vissarion. Anul naşterii sale este considerat de început, pentru noua eră. Ziua lui de naştere, 14 ianuarie, a devenit cea a Anului Nou, iar pentru adepţii săi suntem în anul ’49, şi nu în 2009.

TRAI

Fără medicină modernă, dar cu panouri solare
Credincioşii par bine instalaţi în Petropavlovka. Casele de lemn în care locuiesc sunt noi, grădinile de legume sunt bine îngrijite, iar energia electrică este produ – să de panouri solare. „Par la fel de fericiţi şi de veseli ca şi cei filmaţi în 1937, în perioada epurărilor staliniste”, explică expertul rus în culte Alexandru Dvorkin. Dacă în prezent nu mai există probleme în această comunitate, în ’90 – atunci când cultul refuza medicina modernă – s-au înregistrat multe sinucideri şi decese printre cei de aici. „Eram o romantică în acea vreme, dar mulţi dintre prietenii mei au pierit atunci”, îşi aminteşte Maria Kaprinskaia, o fostă adeptă care, în prezent, este ziaristă la Moscova.

Sursa: Majesty.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: